headerImage_05_aebletrae

METODER

Jeg arbejder altid eklektisk, – det betyder, at problemstillingerne bestemmer, hvilke metoder der anvendes.

Igennem årerne har jeg tilegnet mig en bred vifte af forskellige psykoterapeutiske metoder – herunder mine 2 længerevarende efteruddannelser i henholdsvis integrativ gestaltterapi (3 år hos psykolog Mikael Sonne) og kognitiv terapi (2 år hos Kognitiv Center Fyn) . De to efteruddannelser, har været en del af min 5-årig specialistuddannelse i psykoterapi.

I arbejdet med par tager jeg afsæt i min toårige efteruddannelse fra Dansk Center for emotionsfokuseret terapi. Der vil her være fokus på de uhensigtsmæssige mønstre, som man som par kan komme ind i, med det formål at blive bevidst om, hvad der sker i relationen med den anden partner.

I behandlingen af traumer anvender jeg også ofte en terapeutisk tilgang kaldet EMDR (forkortelse for “Eye Movement Desensitization and Reprocession”). Det er en terapi, som hjælper til at mindske det ubehag, som kan forstyrre dig i dagligdagen, hvis du har ubehagelige oplevelser, der følger med fra fortiden. EMDR kan med andre ord hjælpe dig til, at fortid forbliver nutid, og nutid forbliver nutid. WHO har blandt andet anerkendt EMDR som en effektiv terapi til behandling af PTSD (Posttraumatisk Stress).